Ταινίες-σειρές

Το ήσυχο κορίτσι  – Κριτική ταινίας

Ιρλανδία, 1821. Στην ταινία Το ήσυχο κορίτσι, η Κάιτ είναι η μικρότερη κόρη μιας πολυμελούς οικογένειας. Μέχρι να γεννήσει η μητέρας της, θα στείλουν την, ήσυχη και εσωστρεφή, Κάιτ, να περάσει το καλοκαίρι σ’ ένα συγγενικό άτεκνο ζευγάρι. Αυτή η συνύπαρξη θα αλλάξει τη ζωή της.

Η οικογένειά της είναι αδιάφορη απέναντί της καθώς η μητέρα της έχει πολλά παιδιά να φροντίσει ενώ ο πατέρας είναι αλκοολικός και δεν ασχολείται με τις ανάγκες τους. Η άσχημη οικονομική τους κατάσταση επιδεινώνει τις ήδη κακές σχέσεις που υπάρχουν. Στη θεία της θα ανακαλύψει έναν κόσμο πιο αισιόδοξο και με περισσότερη καλοσύνη και κατανόηση. Η Κάιτ σε αυτό το περιβάλλον θα βγάλει προς τα έξω τον πραγματικό της εαυτό. Συχνά χρειαζόμαστε μόνο μια ζεστή κουβέντα για να μπορέσουμε να ανθίσουμε.

Μια ταινία μινιμαλιστική, χωρίς να υπάρχουν καθόλου υπερβολές. Δεν στηρίζεται στην πλοκή αλλά στις εικόνες οι οποίες προκαλούν έντονα συναισθήματα. Όσα δεν λένε τα λόγια, τα λένε οι κινήσεις και οι πράξεις. Με πάρα πολύ ωραίες εικόνες του τοπίου της Ιρλανδίας αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες ερμηνείες, ειδικά από τη μικρή Κάθριν Κλιντς. Επίσης ένα ενδιαφέρον σημείο είναι το ότι δεν υπάρχουν αναφορές στις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της Ιρλανδίας του 1981. Μόνο έμμεσες αναφορές μέσω των συνθηκών διαβίωσης των πρωταγωνιστών.

Στο τέλος μένει μια αισιόδοξη και γλυκόπικρη αίσθηση. Είναι μια ματιά στις πολύπλοκες οικογενειακές σχέσεις, ένα καίριο ερώτημα στο πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε αγάπη. Αξίζει να τη δείτε!

Η ταινία βασίζεται στο λογοτεχνικό βιβλίο με τον τίτλο Τα τρία φώτα που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2023.

Πληροφορίες

Έτος: 2022

Κατηγορία: Δράμα

Σκηνοθεσία: Κόλουμ Μπερέιντ

Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Κλιντς, Κάρι Κρόουλι, Αντριου Μπένετ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *