Βιβλία

Χριστουγεννιάτικη ιστορία – Κριτική βιβλίου

Στο βιβλίο Χριστουγεννιάτικη ιστορία, ο Σκρουτζ είναι ένας ηλικιωμένος τσιγκούνης ο οποίος έχει μείνει μόνος του εξαιτίας της σχέσης του με τα χρήματα. Όταν, όμως, την παραμονή των Χριστουγέννων θα εμφανιστούν τρία φαντάσματα, η ζωή του θα αλλάξει.

Συγγραφέας: Dickens Charles

Εκδοτικός: Εκδόσεις Καρακώτσογλου

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ

Ένα κλασσικό χριστουγεννιάτικο βιβλίο. Το έχω διαβάσει αρκετές φορές και κάθε φορά νιώθω ότι έχει να μου προσφέρει και κάτι καινούριο.

Ας ξεκινήσω με τις περιγραφές του περιβάλλοντος οι οποίες είναι συγκλονιστικές, από τις καλύτερες που έχω διαβάσει. Επίσης τα συναισθήματα που μου δημιουργούνται όταν το διαβάζω είναι ιδιαίτερα έντονα. Επιπλέον τα ηθικά διδάγματα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα μέχρι και σήμερα. Τελικά τα χρήματα αξίζουν παραπάνω από τις ανθρώπινες σχέσεις; Αν συμφιλιωθούμε με το παρελθόν μας μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας; Πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε;  

Μια ιστορία που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους, ενώ έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στη μεγάλη οθόνη αλλά και στη θεατρική σκηνή.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 19 Δεκεμβρίου 1843, με την πρώτη έκδοση να έχει εξαντληθεί έως την παραμονή των Χριστουγέννων. Μέχρι το 1844, η νουβέλα είχε περισσότερες από 13 ανατυπώσεις ενώ συνεχίζει να είναι ένα ευπώλητο βιβλίο μέχρι και σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *