Θέατρο

Οι νέες θεατρικές παραστάσεις από 28/3-3/4/2024

Τέσσερις νέες θεατρικές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα.

Μουγγή καμπάνα

Σε μιαν απέραντη έρημη πολιτεία στέκεται μια αλλόκοτη εκκλησία με μια τεράστια, ακόμη πιο αλλόκοτη, σκοτεινή καμπάνα που έχει το χρώμα του σκοτωμένου αίματος. Όσο κι αν τραβάς τη γλώσσα της κανένας ήχος δεν βγαίνει πια. Όλα ξεκίνησαν το 1191 μετά τον Χριστό, κι ακόμα συνεχίζουν. Το χωριό της Ευλογιάς ήταν για αιώνες ο «Παράδεισος», όμως μια γενοκτονία, που βρίσκει ένοχους τους κατοίκους της, κάνει το Στόμα του Θεού να πάψει. Το ξέσπασμα του λιμού που μετατρέπεται σε επιδημία είναι το μόνο που τους αναγκάζει να ψάξουν τον τρόπο για να επανορθώσουν και να επιστρέψουν στην εποχή της ευμάρειας.

Θέατρο: Θέατρο Μπέλλος

Πρωταγωνιστούν: Σόνια Καλαϊτζίδου, Μάριος Κρητικόπουλος, Ανθή Σαββάκη, Ηλέκτρα Σαρρή.

Σκηνοθεσία: Μάριος Κρητικόπουλος, Πάνος Αποστολόπουλος

Τα δέντρα ανθίζουν ακόμα

«Επιβίωνε κλέβοντας ψωμί ή κάνοντας δουλειές που εξαντλούσαν το πεινασμένο σώμα του, κι υποχρέωναν παρά το ακατάβλητο κουράγιο που χαροπάλευε στο στήθος του αδίκως να υποκλίνεται μπροστά στην εκμετάλλευση – καμπύλη επώδυνη για την οποία μετάνιωνε – και παρόλα αυτά, είχε στιγμές που δεν ντρεπόταν για την αδίστακτη απλότητα στην οποία ζούσε, που δεν είχε στο όνομα του τιποτένια υλικά ή φρικαλέα έπιπλα να διακοσμούν το καταφρονεμένο σπίτι του»

Μια παράσταση για έναν άνθρωπο της Αθήνας που σκέφτεται για την τέχνη, τον θάνατο, το θεό, τον σχιζοφρενή πατέρα του, τα κορόμηλα, τα δέντρα, τα παιδικά του χρόνια και τη μοναξιά αναρωτώμενος για ποιο λόγο να πιει νερό λίγο πριν αποφασίσει αν θα πάρει τη ζωή του ή όχι.

Θέατρο: Ρεκτιφιέ

Πρωταγωνιστούν: Σταυρούλα Καραλίδου, Γιώργος Κοκκίνης, Μαρία Κυριακίδη, Σίλια Μπαξεβάνη, Σίλια Μπισιώτη, Γιώργος Ορφανουδάκης, Μυρτώ Πρατσινάκη, Θάνος Τσάρμπος, Μαρίσσα Φαρμάκη, Χριστιάνα Χατζηπιέρα, Χρήστος Δαλκυριάδης, Αντώνης Χρήστου, Μαριάννα Ράντου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κατσής

Κουρτ Βάιλ-Λυρικό καμπαρέ-Βερολίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη

Ο Βάιλ, όπως και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες του ταραγμένου 20ού αιώνα, έπρεπε να εφεύρει ξανά τον εαυτό του, διανύοντας αλλεπάλληλους κύκλους προς την ελευθερία, τόσο στη ζωή όσο και στην τέχνη. Η ευάλωτη ανθρώπινη φύση και οι αλλαγές της ανθρώπινης κατάστασης μετατρέπονται μέσα από τα τραγούδια και τη βιογραφία του σε ένα συναρπαστικό μουσικό θέαμα: με επικεφαλής τη Μάγδα Μαυρογιάννη, τρεις σημαντικοί ερμηνευτές ζωντανεύουν τη συνθήκη ενός πρωτότυπου λυρικού καμπαρέ και μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε σε μια διαδρομή με σταθμούς το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη αλλά και την Αθήνα.

Θέατρο: Μέγαρο Μουσικης Αθηνών

Πρωταγωνιστούν: Ανδρομάχη Δαυλού

Ιδέα, κείμενο, σκηνική επιμέλεια: Μάγδα Μαυρογιάννη

Δαγκώνει;

Ζώα συντροφιάς ή άγρια, ελεύθερα ή εμπορεύσιμα, στην δική μας «αφήγηση» μοιράζονται ενεργά τον κόσμο μαζί μας.

Στην παράσταση ξεδιπλώνονται πολλές ιστορίες θραυσματικά. Άλλες όμορφες, άλλες ενοχλητικές, ίσως πολιτικά μη ορθές, πολλές φορές αστείες, στοχαστικές, ασυνήθιστες.

Ζώα και άνθρωποι δρουν και απουσιάζουν, αλληλεπιδρούν και εναλλάσσονται στο αστικό μας τοπίο. Λουριά που δεν βλέπουμε τί έχουν δεμένο στην άλλη τους άκρη, κλουβιά που αιχμαλωτίζουν, ρυθμικές τελετουργίες, μνήμες μιας άλλης ζωής, και ίχνη ζώων παντού…

Σκοπός μας δεν είναι να «τακτοποιήσουμε τα πράγματα».

Δαγκώνει;  Ποιος;

Θέατρο: Θέατρο Φούρνος

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Ντούσης, Όλγα Ποζέλη, Χάρης Ηλιάδης

Σκηνοθεσία: Όλγα Ποζέλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *