Θέατρο

Σίρλεϊ – Κριτική θεάτρου

Η Σίρλεϊ Βάλενταϊν είναι εγκλωβισμένη σε έναν γάμο και σε μία καθημερινότητα που την πνίγει. Θα βρει τη δύναμη να γνωρίσει εκ νέου τον εαυτό της και να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις με τους κοντινούς της ανθρώπους;

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ

Ένα έργο που συνδυάζει το δράμα με την κωμωδία, όπως είναι και η ίδια η ζωή. Η ερμηνεία της Ουζουνίδου κάνει τη διαφορά στο έργο, σαν να είναι γραμμένο το κείμενο πάνω της.

Τα σκηνικά είναι λιτά αλλά πλαισιώνουν ιδανικά το κείμενο, ενώ η μουσική και ο φωτισμός αναδεικνύουν την παρουσία της Σίρλει.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η Σίρλει δεν ασκεί κριτική στις συμπεριφορές των άλλων ανθρώπων αλλά προσπαθεί να τους κατανοήσει. Η ενσυναίσθηση που διαθέτει νομίζω ότι είναι σπάνια στις μέρες.

Επίσης μέσα από την παράσταση συνειδητοποιούμε ότι δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους. Πολλές φορές έχουμε λάθος εντύπωση για την πραγματική ζωή τους. Την εξιδανικεύουμε, ενώ συχνά υπάρχουν πρόσωπα που θα ήθελαν να ζουν τη δική μας καθημερινότητα. Επιπλέον, συχνά η δική μας καθημερινότητα ίσως να είναι το όνειρο κάποιου άλλου ανθρώπου. Στην Ελλάδα απολαμβάνουμε ένα γεύμα δίπλα στην θάλασσα, αλλά το όνειρο της Σίρλει είναι να απολαύσει ένα ποτήρι κρασί δίπλα στο κύμα σε κάποια ελληνική παραλία.

Σχετικά με το κείμενο, πλέον έχουν αλλάξει τα πρότυπα οπότε ίσως να μην είναι εύκολο να ταυτιστούμε με την ηλικία της Σίρλει. Μπορούμε όμως να τη δούμε ως σύμβολο που θα μας βοηθήσει να βρούμε τον εαυτό μας, ανεξάρτητα από την ηλικία μας και το μέρος στο οποίο ζούμε.

Μία παράσταση που μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει έναυσμα για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Αξίζει να τη δείτε.

Πληροφορίες παράστασης

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Παίζουν: Ελένη Ουζουνίδου

Συμμετέχει ο Στάθης Γεωργαντζής

Κείμενο: Ουίλι Ράσελ

Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Μουσική παραγωγή – Sound design: Κώστας Λώλος

Επιμέλεια κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος

Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου, Ναυσικά Χριστοδουλάκου

Βοηθός σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή

Μακιγιάζ φωτογράφισης: Διονυσία Κωνσταντίνου

Επιμέλεια κομμώσεων/περούκες φωτογράφισης: Διονυσία Κωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *