Βιβλία

Το θαύμα – Κριτική βιβλίου

Μέσα του 19ου αιώνα. Η Λιμπ, μία Αγγλίδα νοσοκόμα, πηγαίνει στην Ιρλανδία για να δει μια εντεκάχρονη που ισχυρίζεται ότι έχει να φάει 4μηνες και ο κόσμος θεωρεί ότι πρόκειται για θαύμα. Θα καταφέρει να ανακαλύψει αν είναι τελικά θαύμα ή μήπως κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν ένα καλά κρυμμένο μυστικό;

Συγγραφέας: Donoghue Emma

Εκδοτικός: Παπαδόπουλος

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ

Το βιβλίο Το θαύμα διαβάζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Η περιγραφή της περιοχής, της εποχής αλλά κυρίως της διαμάχης ανάμεσα στους Άγγλους και στους Ιρλανδούς είναι ακριβής και πειστική.

Η φτώχεια αλλά και οι κακουχίες εξαιτίας των λανθασμένων πολιτικών χειρισμών έχουν οδηγήσει την κοινωνία στην απόλυτη προσήλωση στις Γραφές αλλά και στην ερμηνεία της Αγίας Γραφής κατά το δοκούν. Θα καταφέρει η Λιμπ να πάει κόντρα σε αυτές τις πεποιθήσεις; Θα καταφέρει να σώσει το κορίτσι; Η εμπιστοσύνη στη σχέση των δύο γυναικών χτίζεται σταδιακά αλλά είναι καθοριστική για τη πορεία της ζωής και των δύο. Η συγγραφέας μπαίνει στη ψυχοσύνθεση ενός παιδιού και μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να επηρεαστεί από τους ενήλικες τους οποίους εμπιστεύεται χωρίς να μπορεί να το αξιολογήσει αυτά που της λένε.  Η λύση του μυστηρίου θα σας εκπλήξει καθώς οι ανατροπές είναι συνεχείς.

Διαβάζοντας το βιβλίο και σκεπτόμενη θέματα της επικαιρότητας, αναρωτήθηκα αν τελικά η κοινωνία έχει κάνει βήματα προς εμπρός ή κυριαρχούν ακόμα οι προκαταλήψεις και οι στερεοτυπικές αντιλήψεις και πώς αυτές επηρεάζονται από τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Πόσο έχουμε βελτιωθεί ως ανθρωπότητα σε θέματα όπως η αξία που δίνουμε στο συνάνθρωπό μας και στην προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων όπως είναι και τα παιδιά; Τροφή για σκέψη.

ΤΙ ΛΑΤΡΕΨΑ

Η πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη υπόθεση

ΤΙ ΜΟΥ ΕΛΕΙΨΕ

Αλήθεια, δεν βρήκα κάτι που να μου έλειψε.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

‘Έχει διασκευαστεί και σε ταινία από το Netflix.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *