Θέατρο

Θέλω να σου κρατάω το χέρι – Κριτική θεάτρου

Στην παράσταση Θέλω να σου κρατάω το χέρι, ένα παράνομο ζευγάρι συναντιέται σε ένα φτηνό ξενοδοχείο. Έχουν αποφασίσει στις συναντήσεις τους να αφήνουν πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά αυτά επανέρχονται στο προσκήνιο.

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ

Μια παράσταση δοσμένη μέσα από μια σύγχρονη οπτική, για ένα θέμα συνηθισμένο όπως είναι η σχέση ενός ζευγαριού. Το έργο κινείται ανάμεσα στο δράμα και σε μια πιο ανάλαφρη νότα.

Τα θέματα προς προβληματισμό σχετίζονται με ζητήματα που αφορούν τη ζωή ενός ζευγαριού, όπως η ρουτίνα στη σχέση, η ερωτική του ζωή, το μοίρασμα των καθημερινών ευθυνών. Και όλα αυτά κάνουν το έργο πιο άμεσο και αληθοφανές.

Η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι έντονη με πολύ καλές ερμηνείες και σκηνοθεσία. Τα συναισθήματα για τους χαρακτήρες αντιφατικά. Τον Τάσο Ιορδανίδη θα το συμπαθήσεις αλλά ταυτόχρονα θα θυμώσεις μαζί του. Τη Θάλεια Ματίκα τη θαυμάζεις, αλλά νιώθεις και ότι έχει αδικηθεί.

Οι διάλογοι είναι απλοί αλλά συγχρόνως σύγχρονοι. Διάλογοι ανθρώπων της διπλανής πόρτας, όπως και το ίδιο το ζευγάρι. Ένα ζευγάρι με το οποίο μπορούμε να ταυτιστούμε σε μεγάλο βαθμό.

Η ανατροπή στο τέλος είναι πολύ δυνατή και είναι αυτή που δίνει στο έργο μια ιδιαίτερη χροιά.

Μια παράσταση που ξεχωρίζει για τη φρέσκια ματιά της στην ανατομία μιας σχέσης. Μια ενδιαφέρουσα παράσταση που αξίζει να δείτε.

Υστερόγραφο

Ο Τάσος Ιορδανίδης εμπνεύστηκε το κείμενο από το τραγούδι των Beatles I Want to Hold Your Hand (Θέλω να σου κρατάω το χέρι).

Πληροφορίες παράστασης

Θέατρο Άλφα

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Ιορδανίδης – Θάλεια Ματίκα
Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Θάλεια Ματίκα
Σκηνικά-κοστούμια: Ηλένια Δουλαδήρη
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης (2021-22),Ελίνα Γιουνανλή (2022-23)
Official Trailer: Jaco and the Magic beans
Video (Στιγμυότυπα παράστασης): Liccorice Pizza
Σχεδιασμός ήχου: Στέφανος Κεραμίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Καρτσαφλέκη
Επικοινωνία θεάτρου: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου
Διεύθυνση θεάτρου: Μανώλης Φραγκάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *