Βιβλία

Σ’ άφησα- Κριτική βιβλίου

Το βιβλίο Σ’ άφησα ξεκινάει με ένα τροχαίο στο οποίο σκοτώνεται ο πεντάχρονος Τζέικομπ ενώ ο οδηγός εξαφανίζεται.

Συγγραφέας: Clare Mackintosh

Εκδοτικός: Μεταίχμιο

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ

Από τις πρώτες σελίδες τα συναισθήματα είναι έντονα. Αυτό συμβαίνει και με την Τζένα Γκρέι που μέσα σε μια στιγμή βυθίζεται στον πόνο και στην απόγνωση. Η μόνη της επιλογή είναι να αφήσει πίσω της το παρελθόν κάνοντας μια καινούρια αρχή. Θα εγκατασταθεί σε ένα απομονωμένο σπίτι σε μια ακτή της Ουαλίας αλλά τα γεγονότα από το παρελθόν της θα συνεχίσουν να τη στοιχειώνουν. Η Τζένα κάποια στιγμή, έστω και για λίγο, νομίζει ότι γλίτωσε από το παρελθόν της, αλλά τα γεγονότα θα τη διαψεύσουν. Συγχρόνως ο  επιθεωρητής Ρέι Στίβενς και η ομάδα του ψάχνουν να βρουν στοιχεία για να διαλευκάνουν την υπόθεση, έργο που αποδεικνύεται δύσκολο. 

Η συγγραφέας επιλέγει να αναλύσει, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, οι ενοχές, η απομάκρυνση από την οικογένεια και τους φίλους, η αυτοτιμωρία που δημιουργεί γύρω το άτομο ένα τείχος και δεν αφήνει περιθώρια στους άλλους να το πλησιάσουν. 

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη καθώς στο μέσο περίπου υπάρχει μια μεγάλη ανατροπή που πιστεύω ότι ελάχιστοι αναγνώστες θα την περίμεναν. 

Ποια είναι στην πραγματικότητα η κοπέλα και ποιο το παρελθόν της; Τελικά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Τι συνέβη στ’ αλήθεια εκείνο το μοιραίο βράδυ; Ποιος ο θύτης και πιο το θύμα; Πόσο εύκολο είναι να κρίνουμε κάποιον χωρίς να ξέρουμε τα γεγονότα αλλά και τα συναισθήματά του; 

Είναι ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα που έχει ρυθμό, ανατροπές, μυστήριο, αγωνία και καλοδουλεμένη πλοκή καθώς η συγγραφέας έχει στήσει την ιστορία της με μαεστρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *