Ταινίες-σειρές

Πεσμένα φύλλα – Κριτική ταινίας

Στην ταινία Πεσμένα φύλλα, η Άνσα και ο Χολάπα συναντιούνται σε ένα μπαρ. Ξαναβρίσκονται τυχαία και αποφασίζουν να πάνε σινεμά. Ο Χολάπα όμως χάνει το τηλέφωνό της και προσπαθεί να την ξανασυναντήσει. Θα καταφέρει να τη βρει;

Μια ταινία για έναν έρωτα στο σήμερα αλλά που ανθίζει σταδιακά και χωρίς επικοινωνία μέσω των social media. Έναν έρωτα που είναι δοσμένος με ένα διαφορετικό τρόπο, μη χολιγουντιανό. Χωρίς έντονο πάθος, αλλά με δυνατά συναισθήματα. Ένας έρωτας αληθινός. Αν όμως περιμένετε να παρακολουθήσετε μία σχέση με «πυροτεχνήματα», μάλλον θα απογοητευτείτε.

Παρακολουθούμε μια άλλη όψη της Φινλανδίας στην οποία κυριαρχούν η φτώχεια, η απογοήτευση και η μελαγχολία. Πάνω σε αυτόν τον καμβά στήνει τους χαρακτήρες ο σκηνοθέτης Άκι Καουρισμάκι, με μια πολύ δυνατή ερμηνεία από την πρωταγωνίστρια Αλμα Πόιστι. Λιτά σκηνικά, απλές εκφράσεις συναισθημάτων που καταλήγουν όμως σε μια αισιόδοξη ιστορία αγάπης. Επίσης, η πολιτική χροιά δίνεται παρασκηνιακά μέσω της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, τα οποία μεταδίδουν τις εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στα συν τα πολύ ωραία ρετρό τραγούδια.

Είναι μελαγχολική, αλλά συγχρόνως και αισιόδοξη. Από τις ταινίες που δεν με κέρδισε από την πρώτη ματιά, αλλά μετά από σκέψη τις επόμενες ημέρες.

Μια συμπαθητική ταινία που μας κάνουν να δούμε τον έρωτα από μία διαφορετική οπτική γωνία.

Πληροφορίες

Έτος: 2023

Κατηγορία: Κωμωδία, Δράμα

Σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι

Πρωταγωνιστούν: Αλμα Πόιστι, Γιούσι Βάτανεν, Γιάνε Χιτιάινεν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *