Βιβλία

Οι Αλεξανδρινές – Κριτική βιβλίου

Με ποιον τρόπο η Αλεξάνδρεια θα ενώσει τις ζωές της Ουρανίας, της Αικατερίνης και της Κλειούς; Στο βιβλίο Οι Αλεξανδρινές, τρεις γυναίκες οι οποίες διαγράφουν τη δική τους πορεία, επηρεασμένες από τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούν αλλά και από τους ανθρώπους που, μοιραία, θα συναντήσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Συγγραφέας: Δέσποινα Χατζή

Εκδοτικός: Μίνωας

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ

Αλεξάνδρεια. Μια πόλη με σημαντική ιστορία που τη βλέπουμε μέσα από τα μάτια των τριών ηρωίδων του βιβλίου, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα του Νείλου ενέπνευσε μερικούς από τους σημαντικότερους ποιητές και συγγραφείς.  Παρακολουθούμε όμως συγχρόνως και τις ιστορικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο τρόπος γραφής είναι απλός αλλά συγχρόνως αυθεντικός και ώριμος. Η αναπαράσταση των εικόνων και των περιστατικών που περιγράφονται είναι ιδιαίτερα αληθοφανής, κάνοντας έτσι την ιστορία περισσότερο οικεία και προσιτή. Μπορούμε να ταυτιστούμε με τους ήρωες καθώς τους παρακολουθούμε να ωριμάζουν μέσα από σωστές αλλά και λάθος επιλογές.Οικογενειακοί δεσμοί, έρωτες, απώλειες καθορίζουν τις αποφάσεις τους.

Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε. Όχι μόνο εξαιτίας των ιστορικών γεγονότων, τα οποία είναι αρκετά ενδιαφέροντα, αλλά κυρίως λόγω των συναισθημάτων που δημιουργούνται κατά την ανάγνωσή του.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *