Βιβλία

Η πτώση – Κριτική βιβλίου

Προσδεθείτε. Η πτήση ξεκινάει. Θα φτάσει όμως στον προορισμό της με όλους τους επιβάτες ζωντανούς χωρίς να υπάρξει πτώση του αεροπλάνου; Η οικογένεια του πιλότου έχει πέσει θύμα απαγωγής. Αν ο πιλότος θέλει να τη σώσει, θα πρέπει να ρίξει το αεροπλάνο.

Συγγραφέας: T. J. Newman

Εκδοτικός: Κάκτος

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ

Η δράση διαδραματίζεται τόσο μέσα στο αεροπλάνο όσο και στο έδαφος, καθώς ο αναγνώστης, σαν να είναι ο 144ος επιβάτης, θα νιώσει την αγωνία μαζί με τους επιβάτες, το πλήρωμα αλλά και την οικογένεια αφού κάθε φορά που υλοποιείται ένα σχέδιο την τελευταία στιγμή ανατρέπεται.

Επίσης σημαντικό κομμάτι της ιστορίας είναι η αγάπη προς την οικογένεια όπως και ο φόβος του θανάτου, που οπλίζουν τους πρωταγωνιστές με δυνάμεις που δεν ήξεραν ότι διαθέτουν.

Οι χαρακτήρες γίνονται συμπαθείς, ακόμα και αν διαφωνείς με τα κίνητρά τους. Θα νιώσεις να αγωνιάς μαζί τους για το τι θα εξελιχθεί στην επόμενη σκηνή.

Τέλος, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι τα κοινωνικά μηνύματα που θέλει να περάσει η συγγραφέας. Μηνύματα που αφορούν τον τρόπο που διαχρονικά αντιμετωπίζουν οι “προνομιούχοι” τις άλλες κοινωνικές ομάδες και πολιτισμούς που θεωρούν ότι είναι “κατώτεροι”.

Ένα βιβλίο ανατρεπτικό που θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

ΤΙ ΛΑΤΡΕΨΑ

Την εισαγωγή.

Το ότι όλοι οι χαρακτήρες αναπτύσσονται επαρκώς.

Την αγωνία που υπάρχει καθώς προχωράει η υπόθεση.

ΤΙ ΜΟΥ ΕΛΕΙΨΕ

Μία λίγο μεγαλύτερη βαρύτητα στο κοινωνικό μήνυμα που θέλει να περάσει η συγγραφέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *