Ταινίες-σειρές

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν – Κριτική ταινίας

Η ταινία βασίζεται στο πολύ γνωστό βιβλίο του Αλέξανδρου Δουμά Οι τρεις σωματοφύλακες, το οποίο και έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στη μεγάλη οθόνη αν και για πρώτη υπό τη μορφή δύο ταινιών.

Ο Ντ’ Αρτανιάν φθάνει στο Παρίσι προσπαθώντας να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά Λουδοβίκου 13ου.Εκεί θα προκαλέσει σε μονομαχία τους τρεις σωματοφύλακες του Βασιλιά, τον Άθω, τον Πόρθο και τον Άραμις. Στη συνέχεια θα συμμαχήσει μαζί τους ενάντια στον καρδινάλιο Ρισελιέ και θα συμμετάσχει έτσι σε έναν πραγματικό πόλεμο όπου διακυβεύεται το μέλλον της Γαλλίας.

Η ταινία παραμένει κοντά στο πνεύμα του βιβλίου. Ωραία αναπαράσταση της εποχής, μέσω των σκηνικών και κουστουμιών. Η επιλογή των πρωταγωνιστών είναι αρκετά πετυχημένη. Μπόρεσα να συνδεθώ με τους χαρακτήρες και να εμβαθύνω στις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της εποχής.

Μου φάνηκε όμως λίγο άνευρη και κουραστική η σκηνοθεσία. Ειδικά οι σκηνές των μαχών μου έδωσαν την αίσθηση σαν να γυρίστηκαν χωρίς προσοχή στις λεπτομέρειες ενώ επίσης άλλαζαν υπερβολικά γρήγορα οι οπτικές γωνίες.

Συνολικά ήταν μια καλή ταινία με δυνατή πλοκή και σενάριο, γι’ αυτό και θα παρακολουθήσω και το δεύτερο μέρος.

Πληροφορίες

Έτος: 2023

Κατηγορία: Δράση, Περιπέτεια, Ιστορικό

Σκηνοθεσία: Μαρτάν Μπουρμπουλόν

Πρωταγωνιστούν: Εύα Γκριν, Βενσάν Κασέλ, Ρομάν Ντουρίς, Βίκι Κριπς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *