Βιβλία

Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει – Κριτική βιβλίου

Στο βιβλίο Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει, μια κότα, η Μπουμπουκίτσα, είναι προορισμένη να γεννάει αυγά τα οποία θα τα καταναλώσουν οι άνθρωποι. Εκείνη όμως έχει άλλα όνειρα. Θέλει να κλωσήσει ένα αυγό και να γίνει μάνα. Το σκάει από το κοτέτσι και μετά από πολλές περιπέτειες τα καταφέρνει, αλλά από το αυγό που κλώσησε γεννιέται μια πάπια.

Στη διαδρομή μέχρι την μητρότητα αλλά και κατά το μεγάλωμα του γιου της, του Πρασινοκέφαλου, αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους και κάνει αρκετές θυσίες. Συναντάει φίλους αλλά και εχθρούς.

Συγγραφέας: Sun-mi Hwang

Εκδοτικός: Διόπτρα

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ

Ένα μυθιστόρημα, για μικρούς και μεγάλους, με βαθιά και διαχρονικά μηνύματα.

Οι χαρακτήρες παρόλο που δεν είναι άνθρωποι αλλά ζώα είναι πολύ αληθινοί.

Ένα βιβλίο για την αξία της οικογένειας, για τη φιλία, για τη διαφορετικότητα, καθώς αναφέρεται στο θέμα του bullying αφού ο Πρασινοκέφαλος δεν γίνεται εύκολα αποδεκτός από τις πάπιες οι οποίες τον κοροϊδεύουν.

Επίσης αναφέρεται στο θέμα της μονογονεϊκής οικογένειας ενώ συγχρόνως προσπαθεί να απαντήσει στο σημαντικό ερώτημα «Ποια είναι η αληθινή μάνα ενός παιδιού, αυτή που το γεννάει ή αυτή που το μεγαλώνει;». Πρέπει άραγε η μάνα να αφήνει το παιδί της να ανοίξει τα δικά του φτερά, ακόμα και αν αυτό της δημιουργεί το αίσθημα της εγκατάλειψης;

Διαβάζοντας το βιβλίο σου μένει το αίσθημα της ελπίδα και ότι όλα είναι δυνατά αρκεί να το θελήσουμε.

ΤΙ ΛΑΤΡΕΨΑ

Το ότι οι πρωταγωνιστές δεν είναι άνθρωποι αλλά ζώα.

Τα έντονα συναισθήματα που μου προκλήθηκαν κατά την ανάγνωση.

ΤΙ ΜΟΥ ΕΛΕΙΨΕ

 Αλήθεια, δεν βρήκα κάτι που να μου έλειψε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *