Ταινίες-σειρές

Ανατομία μιας πτώσης  – Κριτική ταινίας

Στην ταινία Ανατομία μιας πτώσης, η Σάντρα είναι μια επιτυχημένη Γερμανίδα συγγραφέας που μένει με την οικογένειά της στη Γαλλία. Μετά όμως το ατύχημα του γιου της, ο οποίος χάνει ένα μεγάλο μέρος της όρασής του, η σχέση με τον άντρα της, τον Σαμουέλ, αρχίζει να έχει προβλήματα. Μια μέρα εκείνος πέφτει από τον τρίτο όροφο του σαλέ τους και πεθαίνει. Αυτοκτονία ή δολοφονία; Η γυναίκα του είναι η βασική ύποπτος.

Αν και η υπόθεση δεν είναι πρωτότυπη, ο τρόπος που είναι δοσμένη δίνει ξεχωριστή χροιά. Η ταινία κλείνει το μάτι στον θεατή, καθώς αναρωτιέται συνεχώς αν η Σάντρα σκότωσε τον άντρα της. Ερώτημα που μένει στο μυαλό και μετά το τέλος της ταινίας. Μήπως δεν έγιναν έτσι τα γεγονότα;

Παρακολουθούμε την ιστορία με εκτυλίσσεται παράλληλα σε δύο χρόνους. Στην δικαστική αίθουσα και στα γεγονότα πριν από το θάνατό του Σαμουέλ. Τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα, γι’ αυτό και φαίνεται πως και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές θα μπορούσαν να έχουν δίκιο. Η διαλεύκανση της υπόθεσης έχει πολλές ανατροπές ενώ τη λύση δίνει ένα πρόσωπο που θα σας εκπλήξει.

Οι ερμηνείες, όπως και η σκηνοθεσία, είναι πολύ δυνατά στοιχεία της ταινίας. Η Σάντρα Χίλερ πρωταγωνιστεί επίσης στην επίσης πολύ επιτυχημένη ταινία του 2023, Ζώνη ενδιαφέροντος.

Αγαπημένες σκηνές η προσπάθεια να ερμηνευτούν οι σταγόνες αίματος ως στοιχείο καταδίκης ή αθώωσης και η καταγραφή ενός τσακωμού του ζευγαριού. Επιπλέον είναι εντυπωσιακό το πώς η μουσική δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο στην πλοκή.

Ένα δικαστικό και οικογενειακό δράμα με βαρύτητα στην οικογενειακή ζωή ενός ζευγαριού και στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι διαδραματίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός σπιτιού.

Αξίζει τις υποψηφιότητες της στα Όσκαρ. Από τις αγαπημένες ταινίες του 2023.

Πληροφορίες

Έτος: 2023

Κατηγορία: Δράμα

Σκηνοθεσία: Ζιστίν Τριέ

Πρωταγωνιστούν: Σάντρα Ούλερ, Σουάν Αρλό, Σαμουέλ Τις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *